Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bagietki po marynarsku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Liście porwij na mniejsze kawałki. Ogórek umyj, wytrzyj, pokrój wzdłuż w cieniutkie plasterki (zadanie ułatwi obieraczka do warzyw). Ogórki przełóż na durszlak, oprósz solą i poczekaj, aż puszczą sok i zmiękną.
Natkę pietruszki oraz koperek opłucz. Osusz, strzepując z gałązek wodę, a następnie posie kaj zioła jak najdrobniej.
Przygotuj sos: musztardę wymieszaj z octem winnym oraz z oliwą. Ew. przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż paluszki rybne, zmniejsz ogień i smaż rybę z obu stron według instrukcji podanych na opakowaniu. Gotowe paluszki osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
5. Bagietki ponacinaj wzdłuż i włóż je na 3 min do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Gorące pieczywo posmaruj sosem, napełnij sałatą, paluszkami rybnymi oraz ogórkami. Posyp ziołami oraz prażoną cebulką.Źródło: Tina