Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 58
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 58
Składniki
Podgrzać mleko aby było letnie , nie gotować . Dodać cukier i drożdże mieszać do rozpuszczenia . Dodać roztopioną łyżkę masła . Wsypać mąkę. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 40 minut
Co jakiś czas zagnieść ciasto np. co 10 min. Podzielić ciasto na dwie części następnie każdą porcję podzielić na 4 i uformować walki .
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C . Rozłożyć na blaszce papier do pieczenia następnie uformować dwie chałki .
Posmarować białkiem , piec ok 30 min.
Podawać z kakaem :)