Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Złocista pigwówka"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
60 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł
Pigwę myję. Każdy owoc kroję na 4 części i usuwam gniazda nasienne. Miąższ zalewam spirytusem z 200 ml wody. Odstawiam na 5 tygodni, codziennie potrząsam słojem. Odcedzam na gęstym sicie.
Potem gotuję syrop z 250 ml wody, cukru i miodu. Studzę. Mieszam go z zalewem z pigwy. Odstawiam na minimum 8 tygodni.
Anna Mochocka ze SmykowaŹródło: Kobieta i życie