Zimny alkoholowy drink z arbuza według Marioli.

Zimny alkoholowy drink z arbuza według Marioli.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Orzeźwiający, zimny drink z arbuza i cytryn, idealny na upalny, parny dzień.

Składniki

  • arbuz 5 kg
  • kranik od worka z soku
  • sok z cytryny 2 - 4 szt.
  • wódka 0,7 l

Przygotowanie

  1. Potrzebujemy arbuz, ja użyłam 5 kilogramowy z którego było 3 litry czystego soku.

  2. Ścinamy taki dekiel z góry arbuza.

  3. Wydrążamy całe wnętrze arbuza, delikatnie, tak żeby nie uszkodzić jego
    ścianek.

  4. Do wydrążonego arbuza mocujemy kranik, wycinamy otwór
    wycinarką do ogryzków w jabłkach.

  5. Wydrążony miąsz arbuza miksujemy.

  6. Cedzimy przez pieluchę tetrową lub gazę.

  7. Do soku z arbuza wciskamy sok z cytryn, wstawiamy do lodówki żeby schłodzić. Do schłodzonego soku wlewamy wódkę, mieszamy i wymieszany wlewamy do przygotowanego arbuza.

  8. Arbuz zakrywamy wcześniej ściętym deklem. Zalecam arbuz umieścić na wyższej salaterce lub miseczce, tak żeby można było postawić pod kranik pojemnik do drinku.

  9. Uruchamiamy kranik i wlewamy sobie drink.

    Na zdrowie :)

Składniki
  • arbuz 5 kg
  • kranik od worka z soku
  • sok z cytryny 2 - 4 szt.
  • wódka 0,7 l
Składniki