Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zimna lemoniada"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Porzeczki opłucz do kładnie pod bieżącą wodą, osącz na sicie. Za pomocą widelca oddziel gronka od szypułek. Obrane owoce wsyp do garnka, zalej 250 ml zimnej wody. Wsyp szklankę cukru. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem 10 min.
Gdy owoce będą miękkie, zdejmij garnek z ognia. Masę wystudź, przetrzyj przez gęste sitko. Syrop rozlewaj do szklanek. Dopełnij wodą mineralną, sokiem z cytryny do smaku oraz pokruszonym lodem.
Czas ok. 30 min; porcja – 150 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety