Zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej

Zielony sok z wyciskarki wolnoobrotowej
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Proponuję dziś bardzo pyszny, zdrowy i ładny sok. Przez wyciskarkę można z powodzeniem przepuszczać liście szpinaku i tym samym uzyskać wyśmienity sok. Dodałam do niego sporo łodyg selera naciowego, ponieważ właśnie z wyciskarki jest najlepszy, ponieważ podczas wyciskania pozbywamy się łyków. Serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 3 jabłka
  • 2 gruszki
  • 2 pomarańcze
  • 7 łodyg selera naciowego
  • spora garść świeżych liści szpinaku

Przygotowanie

  1. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy ze skóry, kroimy na cząstki i wraz z gniazdami nasiennymi przerzucamy do miski. Podobnie umyte i obrane pomarańcze. Umyte łodygi selera naciowego kroimy na kawałki i wrzucamy do miski. Liście szpinaku myjemy.

  2. W ten sposób przygotowane składniki możemy przepuścić przez wyciskarkę. Szpinak najlepiej partiami dodawać pomiędzy owocami i selerem.

  3. Gotowy sok zawsze przelewam przez sito, w ten sposób pozbywam się piany i tak zwanych "farfocli" - lubię czysty, klarowny sok.
    Smacznego :-)

  4. Uzyskujemy przepyszny i zdrowy sok. Smacznego :-)

Składniki
  • 3 jabłka
  • 2 gruszki
  • 2 pomarańcze
  • 7 łodyg selera naciowego
  • spora garść świeżych liści szpinaku
Składniki