Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czary… mam dzisiaj prawdziwą wiosnę w szklance i napatrzeć się nie mogę. To niezwykle efektowna i smaczna lemoniada z lekkim posmakiem fiołków.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 109
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 441
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 109
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 441
Składniki
1) Przygotować napar z fiołków: obrać płatki/kwiaty, umyć na sitku pod bieżącą wodą, zalać wrzątkiem i odstawić na kilka godzin (napar ma kolor zielonkawy). 2) Odcedzić napar i przelać do dzbanka, dadać sok z cytryny (teraz kolor zmieni się na różowy) oraz cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. 3) Na koniec dolać resztę wody i schłodzić.