Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny koktajl"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 228
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 228
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz, osusz, oderwij ogonki. Liście posiekaj, włóż do blendera. Ogórki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój w plastry. Dodaj do szpinaku. Wrzuć umyte oraz osuszone listki natki.
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój na kawałki, dodaj do składników. Zblenduj całość na gładką masę. Dolej tyle wody mineralnej, by koktajl nie był zbyt gęsty. Dopraw go do smaku sokiem z cytryny oraz imbirem. Podawaj z łodygami selera.
Czas 15 min; porcja – 50 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety