Truskawki w szampanie

Truskawki w szampanie
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Delikatna słodycz owocu i schłodzone wytrawne wino musujące.

Składniki

Przygotowanie

  1. Szampana lub Cavę Brut lub inne wytrawne wino musujące chłodzimy w lodówce do 9-10 stopni.
    Wina musujące produkowane metoda tradycyjną jak Szampan lub hiszpańska Cava Brut charakteryzują się bardzo małymi bąbelkami i wytrawnością.

    Truskawki myjemy z szypułkami.

    Truskawki macza się w szampanie, zagryza i popija szampanem.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (27)

Nevermore 12 czerwca 2018
Bondem mi tu pachnie, co prawda nie ma tu Martini, ale klimat podobny xD
bryssska 12 czerwca 2018
Fajne, to chyba ten szampan tak pod naszych orłów ;-D
kucharka-amatorka 13 czerwca 2018
Co za wyrafinowane smaki! Dla mnie choć jedna lampka.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki