Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przyrządzania 1 butelki 3 minuty (bez leżakowania)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Do przyrządzenia "szampana" potrzebne są butelki z hermetycznym zamknięciem. Do każdej butelki włożyć mały ''''orzeszek'''' drożdży, wsypać trzy niezbyt pełne łyżeczki cukru, kilka rodzynek, wlać przegotowaną letnią wodę. Zamknąć, mocno wstrząsnąć i pozostawić w ciepłym miejscu na 1-2 dni. Przed podaniem dobrze schłodzić, nie otwierając! Otwierać w ostatniej chwili ostrożnie, bo napój silnie musuje.