Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Syrop z wiśni"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Wiśnie umyj i osusz. Usuń szypułki i wydrąż około 3/4 owoców.
Zmiksuj owoce (razem z niewydrążonymi wiśniami, dzięki którym syrop zyska pestkowy posmak) i odłóż na ok. 24 godziny. Wiśnie przecedź przez gęste sito lub płótno.
litr powstałego soku ugotuj z cukrem, kwaskiem cytrynowym i laską wanilii.
Gdy cukier się rozpuści, laskę wanilii wyjmij z naczynia. Syrop przelej do butelki. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.
Po odstawieniu syrop możesz połączyć z amaretto.
Czas przygotowania: 30 minut 235 kcal/100 gŹródło: Tele Tydzień