Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie i bardzo smaczne
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 316
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32693
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 263
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 316
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32693
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 263
Składniki
W dużym garnku zagotować wodę z cukrem, dodać połowę soku z cytryny.
W międzyczasie cytryny sparzyć i pokroić w plastry. Laski wanilii przekroić na pół, wybrać ze środka nasiona.
Plastry cytryny, laski wanilii oraz ziarenka dodać do gotującego się syropu i gotować kilka minut.
Zdjąć z ognia, przelać syrop do słoików/butelek (razem z cytrynami i wanillią).
Przechowywać zamknięte w lodówce.