Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany syrop można wykorzystać do zimnych napojów, drinków czy do polania deserów. Jest smaczny i aromatyczny.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Zagotować wodę z cukrem w dużym garnku. Zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut by syrop lekko odparował. Wrzucić umyte , przekrojone brzoskwinie pozbawione pestek. Garnek nakryć i odstawić na 24 godziny. Od czasu do czasu przemieszć drewnianą łyżką.W tym czasie owoce oddadzą swój smak i aromat. Przelać przez sito. Rozlać do butelek i pasteryzować 20 minut. Jeżeli zależy nam na owocach, możemy umieścić połówki brzoskwiń w słoikach i zalać je syropem ale wtedy dodajemy więcej cukru.