stek wieprzowy ze schabu z kością

stek wieprzowy ze schabu z kością
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: karakum
stek wieprzowy ze schabu z kością

Składniki

  • 2 kotlety ze schabu z kostką
  • pieprz i papryka mielona (jaką kto lubi ja daję słodką)
  • 1-May łyżek oleju

Przygotowanie

  1. Umyj i osusz kotlety. Posyp kotlety solą, pieprzem i rozmarynem. Pozostaw do marynowania na 60 minut. Na patelni usmażyć mięso z obu stron na złoty kolor.
    Umyj i osusz kotlety. Posyp kotlety świeżo zmieloną solą

Komentarze do przepisu (2)

kuchcik45 23 lutego
Po takim smażeniu mięso w środku będzie surowe, o to chodzi?
karakum 23 lutego
Nie, stek ma 6 stopni zrumienienia. Mam ŚREDNI / Smażony. Jeśli wolisz więcej pieczeni, smaż dłużej)
Składniki
  • 2 kotlety ze schabu z kostką
  • pieprz i papryka mielona (jaką kto lubi ja daję słodką)
  • 1-May łyżek oleju
Składniki