Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, łatwy do przygotowania i przede wszystkim zdrowy. Po przygotowaniu można go przechowywać w lodówce do 4 dni. Ja wlewam gorący do szklanych butelek i bez pasteryzowania mam na dłuższy okres. Sok ma lekki posmak goryczki, więc żeby tego uniknąć można cytrusy obrać ze skórki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Pomarańcze i cytrynę należy dokładnie umyć i pokroić razem ze skórką w kostkę Zalać 1 litrem wody ,dodać cukier i gotować około 15 minut. Pozostawić na 12 godzin Po tym czasie zblendować i dodać pozostałe 4 litry wody, zagotować wszystko razem i po wystygnięciu przecedzić przez sitko lub gazę.