Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie nowość. Polecam, warto. Jest słodki, jak lubicie mniej słodkie, to w proporcjach można dodać mniej cukru.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
Przygotowałem syrop z 1 kg cukru i 1 litra wody. Do wrzącego syropu wrzuciłem 1 kg oczyszczonych owoców. Zagotowałem i odstawiłem. Następnego dnia przecedziłem sok przez sito, aby oddzielić skórki i pestki. Dodatkowo zagotowałem 1 kg cukru i 1 litr wody, który następnie wymieszałem z so¬kiem dereniowym. Całość gotowałem jeszcze przez 10 minut do zgęstnienia soku. Wystudzony wlałem do butelek.