Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny owocowy napój będzie idealnym wyborem na upalne dni. Jest orzeźwiający, szybki w przygotowaniu, co więcej, zrobisz go z zaledwie kilku składników. Zimny sok z arbuza zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Wydrąż miąższ z arbuza, przełóż go do wysokiego naczynia, a następnie zblenduj. Najlepiej sprawdzi się arbuz bezpestkowy. Jeżeli jednak wybierzesz taki z pestkami, przecedź zmiksowanego arbuza przez sitko.
Do arbuza dodaj miętę, sok z limonki oraz kostki lodu, ponownie zblenduj. Jeżeli napój jest za mało słodki, możesz dodać miód.
Podawaj od razu po przygotowaniu w wysokich szklankach wraz ze słomką. Całość możesz przyozdobić kawałkiem arbuza.