Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewający syrop miodowo -imbirowy"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
15 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 20 gr • Przepis na słoik o poj. 200 ml
Cytrynę i imbir obieram. Cytrynę kroję w plastry, imbir w małe kawałki.
Do wyparzonego słoiczka z zakrętką wlewam trochę miodu, kładę na wierzchu plasterek cytryny i kawałek imbiru, wlewam 1-2 łyżki miodu. Robię tak do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą powinien być miód.
Słoiczek zakręcam, przechowuję w lodówce. Syrop jest gotowy po 2 dniach.Źródło: Kobieta i życie