Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-12-2008
Ta kawa to napój fantastycznie rozgrzewający nie tylko cialo ale i atmosferę. Dodatek likieru wpływa na poprawę humoru, więc polecam na chłodne wieczory w gronie znajomych, na "babskie" pogaduchy, lub wieczór we dwoje...
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Kawę, przyprawę do grzańca, cynamon i skórkę z pomarańczy włożyć do makinetki i zaparzyć aromatyczną kawę. Do szklanki najlepiej z grubego szkła (dla utrzymania temperatury można ją najpierw ogrzać wrzątkiem) włożyć cząstki pomarańczy. Żółtko zmiksować z cukiem na puch (krem) i wymieszać z likierem kawowym np. takim jak na zdjęciu. Zaparzoną kawę wlać do szklanki, na wierzch wylać żółtko z likierem. Najlepiej smakuje nie mieszane lecz kiedy spijamy aromatyczną kawę poprzez słodki krem. Smacznego i samych rozgrzanych wieczorów.