Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorący napój na jesienne wieczory
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Obieramy granat, ziarenka umieszczamy w misce. Ziarna ugniatamy (np drewnianą łyżką, 50-60 razy, aż puszczą sok).
Następnie dodajemy do miski cukier i mieszamy.
Całość przekładamy do słoika, można przechowywać taki koncentrat przez 15-20 dni w lodówce.
Na jedną porcję (szklankę) potrzebujemy 3 łyżki koncentratu, zalewamy wrzącą wodą i pijemy ;)