RATAFIA

RATAFIA
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smacznego
Ratafia

Składniki

  • po 25 dag malych truskawek, malin, czarnych porzeczek, wisni, brzoskwin i ananasa
  • 54 dag cukru
  • 1,5 l rumu

Przygotowanie

  1. Owoce umyc, oczyscic, pokroic w kostke (brzoskwinie obrac ze skorki). Wymieszac z cukrem, zalac rumem. Przykryc, odstawic w chlodne miejsce na 4 tygodnie.

Komentarze do przepisu (1)

Elifia 22 marca 2008
na 4 tygodnie?! to się nie popsuje!?

Polecane przepisy: ratafia

zobacz więcej przepisów

Polecane przepisy: Ratafia wiśniowa

Polecane przepisy: ratafia przepis

Polecane przepisy: nalewka ratafia

Składniki
  • po 25 dag malych truskawek, malin, czarnych porzeczek, wisni, brzoskwin i ananasa
  • 54 dag cukru
  • 1,5 l rumu
Składniki