Rabarbar, smaku czar

Rabarbar, smaku czar
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie.

Składniki

  • 500 g łodyg rabarbaru
  • 200 g cukru
  • 350 ml wody

Przygotowanie

  1. Łodygi oczyszczamy z włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i wsypujemy cukier. Gotujemy 15 min od zawrzenia wody. Studzimy i miksujemy na gładko. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Komentarze do przepisu (13)

Bellapi 13 maja 2017
oj jak pysznie kocham rabarbar
Ewaaa 13 maja 2017
i ja, grzmotnęłabym takiego drina :))))
ciacho50 13 maja 2017
To coś orzeźwiającego dla mnie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g łodyg rabarbaru
  • 200 g cukru
  • 350 ml wody
Składniki