Poncz z truskawkami i mango

Poncz z truskawkami i mango
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Sezon truskawkowy

Składniki

  • pęczek estragonu
  • 3 limonki
  • 5 łyżek brązowego cukru
  • butelka słodkiego białego wina
  • 500 g truskawek
  • mango
  • kostki lodu
  • owoce longan

Przygotowanie

  1. Gałązki estragonu opłukałem, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji.
    Z jednej limonki wycisnąłem sok, pozostałe pokroiłem na plasterki.
    Sok z limonki, cukier, gałązki estragonu, pół szklanki wina zagotowałem, od zawrzenia gotowałem 5 minut.
    Wystudziłem, po czym przecedziłem przez sitko.
    Truskawki odszypułkowałem, opłukałem, pokroiłem na plastry. Mango pokroiłem w kostkę.
    Owoce longan obrałem, wypestkowałem. Owoce wrzuciłem do przezroczystej miski, zalałem syropem, odstawiłem na godzinę. Po tym czasie zalałem resztą wina, dodałem kostki lodu i estragon.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 06 czerwca 2016
Poproszę szklaneczkę tego eliksiru młodości:)
Futka 07 czerwca 2016
Bajeczny <3
Składniki
  • pęczek estragonu
  • 3 limonki
  • 5 łyżek brązowego cukru
  • butelka słodkiego białego wina
  • 500 g truskawek
  • mango
  • kostki lodu
  • owoce longan
Składniki