Poncz z rumem

Poncz z rumem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Smaczny pomysł na "Poncz z rumem"

Składniki

  • 2 torebki herbaty
  • 3 pomarańcze
  • cytryna
  • 200 ml rumu
  • szklanka cukru
  • 2 łyżeczki goździków

Przygotowanie

  1. Do garnka wrzucam torebkę herbaty, wlewam 3 szklanki wody i wsypuję cukier. Zagotowuję.

  2. Z cytryn i pomarańcz ścieram skórkę i dodaję do herbaty. Wyciskam sok z owoców (1/2 pomarańczy odkładam), wlewam do garnka z herbatą. Odłożoną 1/2 pomarańczy kroję w półplasterki i wrzucam do garnka.

  3. Gotuję jeszcze chwilkę. Odcedzam przez sitko i studzę. Dodaję rum i przelewam do wazy.

    Źródło: Kobieta i życie

Składniki
  • 2 torebki herbaty
  • 3 pomarańcze
  • cytryna
  • 200 ml rumu
  • szklanka cukru
  • 2 łyżeczki goździków
Składniki