Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Bez alkoholu: Miąższ ananasa kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Wrzucamy do blendera, wlewamy mleko kokosowe, dodajemy kilka listków mięty lub kolendry, lód i ćwierć szklanki wody. Miksujemy na gładką masę. Jeśli jest za gęsta, dolewamy trochę wody, a jeśli ktoś lubi słodsze koktajle, może dodać trochę cukru.
Z alkoholem: Lód, rum, mleko kokosowe i sok ananasowy miksujemy, aż lód zostanie dobrze skruszony. Przelewamy do szklanek lub innych dekoracyjnych naczyń i zdobimy kawałkiem ananasa. Podajemy natychmiast.
Czas przygotowania 10 minut. Cena jednej porcji około 5-6 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 286 kcal Białko5 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 26 g.Źródło: Rewia