Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzeźwiająca lemoniada z rabarbaru i truskawek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Łodygi rabarbaru, truskawki i imbir oczyść, pokrój na kawałki. Część truskawek i rabarbaru odłóż do dekoracji. Zagotuj w rondlu 800 ml wody, wrzuć przygotowane , rozciętą wanilię, sok z 1 limonki i cukier do smaku. Gotuj około 30 min.
Powstały syrop przecedź do osobnego naczynia, pozostaw do ostudzenia. Sparz drugą limonkę i pomarańczę, pokrój w plasterki. Lemoniadę rozlej do szklanek, dodaj plasterki cytrusów i odłożony rabarbar z truskawkami. Dekoruj ziołami.
czas ok. 40 min; porcja – 90 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety