Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z szybszych nalewek gotowych do wypróbowania. Bez dodatku lawendy możemy cieszyć się jej smakiem nawet po 3 dniach ale zachęcam do dodania lawendy i odczekania kilku tygodni. Warto.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Maliny oczyścić i wymieszać z suszoną żurawiną. Przesypać do 2 - litrowego słoja. Zasypać cukrem . Słój przykryć gazą i odstawić na 2-3 dni. Po tym czasie -owoce przecedzić aby uzyskać prawie 2 szklanki klarowanego syropu. Uzyskany syrop połączyć ze szklanką soku żurawinowego. Wymieszać. Wlać 1 litr wódki. Rozlać do dwóch butelek. Do każdej włożyć po 1- 2 gałązki świeżej lawendy. Odstawić na miesiąc.