Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdą nalewkę rozcieńczam ale po spróbowaniu tej- postanowiłam zostawić taką jaka jest. W smaku przypominała bowiem dobrej jakości koniak. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 176
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 154
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 88
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 176
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 154
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 88
Składniki
Do 5-litrowego szklanego słoja wsypać oczyszczone i umyte jagody rokitnika, pokrojone suszone śliwki, rodzynki, ziele i liść laurowy. Zalać spirytusem i odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące. Po tym czasie alkohol zlać a owoce z przyprawami zasypać cukrem i odstawić na 2 tygodnie. Od czasu do czasu słojem porządnie wstrząsnąć by ułatwić rozpuszczenie cukru. Słodki syrop zlać i połączyć z alkoholem. Zazwyczaj tak przygotowane nalewki rozcieńczam . Tym razem tego nie zrobiłam bo moja nalewka przypominała świetny w smaku koniak. Polecam.