Nalewka z liści

Nalewka z liści
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
DOSKONAŁA NA DŁUGIE JESIENNO-ZIMOWE WIECZORY.

Składniki

  • LIŚCIE WIŚNI I ARONII, PO 150 SZT.
  • kwasek cytrynowy, 1 ŁYŻECZKA
  • woda, 0,5 L. I 1/4 SZKL.
  • Spirytus, 0,5 L.

Przygotowanie

  1. LIŚCIE DOKŁADNIE UMYĆ I DOKŁADNIE ODSĄCZYĆ,WŁOŻYĆ DO RONDLA ZALAĆ WODĄ,POGOTOWAĆ 8-10 MINUT/SCHŁODZIĆ/NASTĘPNIE PRZECEDZIĆ PRZEZ SITO DODAĆ KWASEK I CUKIER,CHWILĘ POGOTOWAĆ,PO PRZESTUDZENIU DODAĆ SPIRYTUS,NO I GOTOWE .MOŻNA PIĆ NA DRUGI DZIEŃ.

Komentarze do przepisu (4)

petercop 19 września 2011
JUŻ MI SIĘ PODOBA BO DLA JEDNEJ OSOBY. Słyszałem, że dobre więc biorę się jutro za miksturę.
irma 20 września 2011
Ciekawy pomysł, słyszałam, że liście z drzew owocowych wykorzystane właśnie w nalewkach /bez dodawania... Czytaj całość »
Ciekawy pomysł, słyszałam, że liście z drzew owocowych wykorzystane właśnie w nalewkach /bez dodawania owoców/ dają niesamowity aromat i smak. Wypróbuję i przekonam się, czy tak jest w rzeczywistości.)
Kuchareczka46 23 września 2011
Dzieki za piekny przepis na pewno zrobie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • LIŚCIE WIŚNI I ARONII, PO 150 SZT.
  • kwasek cytrynowy, 1 ŁYŻECZKA
  • woda, 0,5 L. I 1/4 SZKL.
  • Spirytus, 0,5 L.
Składniki