Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka na kwiatach magnolii to mało znany przepis. Ma ona dwie wady. Po pierwsze robimy ją ze świeżych (młodych) kwiatów magnolii. Po drugie na jej pełną dojrzałość musimy czekać rok. Być może właśnie to powoduje, że nalewka z magnolii nie jest tak popularna. Łagodny smak i oryginalny aromat warte są jednak spróbowania.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Świeżo zerwane młode kwiaty magnolii, wczesną porą zanim zdążą się rozwinąć, myjemy i kroimy w paski, rodzynki również rozdrabniamy i wrzucamy do słoika razem z przekrojoną na pół laską wanilii. Dodajemy miód, zalewamy winem i wódką 40 %. Słój szczelnie zamykamy, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na dwa tygodnie.
Nalew powinien być mieszany codziennie. Po tym czasie filtrujemy i odstawiamy do chłodnej piwnicy na co najmniej rok. Na zdrowie!!!