Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nalewka z dzikiej róży"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 122
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 122
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
Składniki
25 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji ok. 2,30 zł
Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
Owoce oczyszczam, zasypuję cukrem w słoju.
Odstawiam w chłodne, ciemne miejsce na 2 tygodnie. Gdy owoce puszczą sok, zalewam je spirytusem z wódką, zakręcam słój i odstawiam na kolejne 2 tygodnie. Co kilka dni potrząsam słojem.
Nalewkę przecedzam i zlewam do butelek. Zamykam i odstawiam w ciemne miejsce na 3 miesiące.Źródło: Kobieta i życie