Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nalewka z czerwonych grejpfrutów"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15273
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 524
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15273
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Składniki
50 min • Porcja ok. 100 kcal • Koszt porcji 1,50 zł
Katarzyna Jaworek z Mętkowa
Grejpfruty dokładnie myję. Na tarce o małych oczkach ścieram wierzchnią warstwę skórki, z owoców wyciskam sok. Wodę gotuję z cukrem i studzę. Skórkę łączę z sokiem, syropem z wody i cukru, wódką oraz spirytusem.
Przelewam do słoja, zakręcam i odstawiam na 2 tygodnie. Potem filtruję nalewkę, przelewam ją do butelek, dobrze je zakręcam. Odstawiam na minimum 2 miesiące.Źródło: Kobieta i życie