Nalewka truskawkowa z miodem- wytrawna

Nalewka truskawkowa z miodem- wytrawna
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Domowe wyroby z własnych owoców!

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyte truskawki wsypałam do dwulitrowego słoja, który można szczelnie zamknąć. Zalałam spirytusem.
    Zostawiłam na trzy tygodnie.
    Po tym czasie nalewkę trzeba przelać z przez sito i odcisnąć truskawki- można pulpę wykorzystać do celów cukierniczych lub dodatek do lodów.

    Nalewkę można dosłodzić miodem według uznania. Po dwóch miesiącach trzeba ją ściągnąć z nad osadu- rurką.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

kucharka-amatorka 05 sierpnia 2020
Pycha!
Maudie 05 sierpnia 2020
O!Koniecznie do zrobienia!Dzięki za przepis :)
ErJot 06 sierpnia 2020
Kusząca propozycja:) ale do wypróbowania na następny rok bo już truskawek brak:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki