Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczna, różowa, słodko-kwaśna nalewka dla wszystkich miłośników rabarbaru
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
rabarbar myjemy, odcinamy końcówki, a potem łodygi kroimy na ok 1 cm kawałki, wrzucamy do dużego słoja, zalewamy miodem i odstawiamy na 24 godziny
teraz do słoja dolewamy spirytus i wódkę i odstawiamy na 8 tygodni
gotową nalewkę odlewamy (rabarbar warto wycisnąć przez ściereczkę), przelewamy do butelek i odstawiamy na kolejne 2-3 miesiące
z podanych składników otrzymujemy ok. 1,5 litra aromatycznej, głęboko różowej nalewki o słodko-kwaskowatym smaku, smacznego ;-)