Nalewka orzechówka

Nalewka orzechówka
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień.
    Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 08 września 2016
gdzie jej kolor??...woda.....!!
helenapon 04 sierpnia 2019
No właśnie...robię taką nalewkę ale ona powinna mieć kolor ciemnej zieleni. Im dłużej stoi, tym kolor... Czytaj całość »
No właśnie...robię taką nalewkę ale ona powinna mieć kolor ciemnej zieleni. Im dłużej stoi, tym kolor ciemniejszy.
Składniki
Składniki