Nalewka malinówka

Nalewka malinówka
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Super rozgrzewa organizm.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Maliny umyć, osuszyć- włożyć do słoja, zalać alkoholem i odstawić w ciemne, ale ciepłe miejsce na miesiąc. Po tym czasie zlać, przefiltrować, natomiast malinki zasypać cukrem (dodając listki mięty) i odstawić na kolejny tydzień.
    Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.

Komentarze do przepisu (1)

Docherro 08 września 2016
Moja droga tak dodajesz przepis za przepisem ,ale powiedz mi gdzie ta malinowa nalewka????
Jak dla mnie to woda w... Czytaj całość »
Moja droga tak dodajesz przepis za przepisem ,ale powiedz mi gdzie ta malinowa nalewka????
Jak dla mnie to woda w lampce!!!
Nalewka z owoców każda jedna ma swój kolor!!!A tu???
Składniki