Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, podobno zdrowa na serce i o pięknym złocistym kolorze....
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Cukier rozpuścić we wodzie. Agrest zalać wszystkimi składnikami, pozostawić na 3 tygodnie od czasu do czasu wstrząsnąć całościa.
Po upływie 3 tygodni zlać do naczynia zakorkować i odstawić. Z czasem nalewka zmienia kolor z jasnozielonego na złocisty. Im dłużej stoi tym ma lepszy smak.
Agrest nie powinien być całkiem dojrzały tylko w fazie kiedy zaczyna nabierać białego koloru !