Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Składniki
W salaterce ubić mikserem żółtka z 1/4 szklanką cukru na puszystą pianę. W naczyniu roztopić czekoladę. Ciągle ubijając dodawać do masy jajecznej roztopioną czekoladę. Następnie ubić śmietankę z 1/4 szklanką cukru, część odłożyć do dekoracji. W oddzielnej salaterce ubić białka na sztywną pianę. Masę jajeczno-czekoladową połączyć najpierw ze śmietanką, potem ze sztywną pianą. Tak przygotowany mus czekoladowy przełożyć ostrożnie do pucharków. Odłożoną porcją bitej śmietanki udekorować mus i posypać wiórkami z czekolady. Wstawić do lodówki na około 4 godziny. Smacznego