Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe mleczko kokosowe. Koszt 1/2 litra wynosi 2 złote. Jego szerokie zastosowanie w kuchni na pewno jest znane. Jest doskonałe do zup, deserów i kawy :)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 720
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36229
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 393
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 720
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36229
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 393
Składniki
Wiórki zalać wieczorem ciepłą przegotowaną wodą. Wymieszać i przykryć. Następnego dnia ponownie wymieszać i lekko podgrzać. Wlać wszystko do misy blendera i miksować od 3-4 minut. Na sitku ułożyć kilka warstw gazy. Przelać przez nią mleczko. To co pozostało na gazie porządnie odcisnąć. Umieścić w szklanej butelce lub słoiku. Przechowywać w lodówce dwa tygodnie. Przed użyciem należy wstrząsnąć.