Mango lassi

Mango lassi
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: JoAnkaW
Indyjski napój lassi spożywany jest tam dla orzeźwienia. Robi się go w domu, serwuje w restauracjach, kawiarniach i znajdziemy go u ulicznego sprzedawcy. Współcześnie bardzo dużą popularność zyskała słodka odmiana tego napoju. Słodzi się go woda różaną, jednakże możemy zastąpić to np. miodem. Jogurt łączyć możemy z różnymi owocami, bardzo popularne jest mango ale też możemy dodać cytryny, truskawki, banany, arbuzy itd. Jest lekkie, zdrowe i dobrze orzeźwia i smakuje.

Składniki

  • jogurt naturalny – kubeczek mały (150 ml)
  • woda – 75 ml
  • mango – około 150 g
  • miód – 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy.

  2. Przystrajamy miętą.

    SMACZNEGO :)

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 17 czerwca 2019
Ale pysznosci!
Składniki
  • jogurt naturalny – kubeczek mały (150 ml)
  • woda – 75 ml
  • mango – około 150 g
  • miód – 2 łyżeczki
Składniki