Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowiec z imbirem i owocami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Imbir obierz, pokrój w plasterki. Miętę opłucz, osusz, poodrywaj listki. Imbir i miętę włóż do garnka. Zalej 100 ml wody i 100 ml wina. Dodaj cukier. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia.
Dolej resztę wina oraz nalewkę malinową. Limonki sparz, z 2 wyciśnij sok i wlej go do ponczu. Napój wstaw do lodówki na noc.
Następnego dnia pozostałą limonkę pokrój w plasterki. Kiwi obierz, pokrój na kawałki. Melon rozetnij, usuń środek z pestkami. Z miąższu półokrągłą łyżeczką powycinaj kuleczki. Mango (ew. brzoskwinię) umyj, obierz, usuń pestkę, miąższ pokrój na duże kawałki.
Z części pokrojonych owoców przygotuj szaszłyki. Resztę włóż do dużego szklanego naczynia. Poncz przecedź, zalej nim owoce. Schładzaj jeszcze 3 godziny. Przed podaniem do misy z ponczem włóż przygotowane szaszłyki.Źródło: Naj