Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Likier kawowo-krówkowy"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5288
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5288
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
20 min • Porcja 200 kcal • Koszt porcji ok. 2,90 zł
Kawę rozpuszczam w 3 łyżkach gorącej wody. Studzę. Śmietankę, ekstrakt z wanilii, rozpuszczoną kawę oraz masę krówkową miksuję.
Wlewam spirytus i miksuję do czasu, aż się połączą. Likier zlewam do butelki, przechowuję w lodówce.
Można go kosztować zaraz po zrobieniu. Lepiej jednak poczekać parę dni, wtedy smak jest bardziej wyraźny.
Aneta Warowna z ParafiankiŹródło: Kobieta i życie