Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój idealny na ciepłe dni. Jak na dworze jest bardzo gorąco można wrzucić do lemoniady kilka kostek lodu i plasterków cytryny.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 8
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 25
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23313
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 425
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 248
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 8
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 25
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23313
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 425
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 248
Składniki
Do garnka wrzucamy pokrojony rabarbar, posypujemy kurkumą i cukrem trzcinowym. Wszystko podsmażamy na wolnym ogniu, często mieszając (by rabarbar się nie przypalił). Smażymy do momentu aż rabarbar puści sok a cukier się roztopi. Całość zalewamy wodą i dodajemy truskawki. Gotujemy ok. 10 minut. Pozostawiamy do schłodzenia. Przelewamy do szklanek, dekorujemy truskawką, miętą. Możemy dodać kostki lodu i plasterki cytryny.