Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Domowa lemoniada to super alternatywa dla słodkich soków i gazowanych wód, które są dostępne w sklepach. Na zakończenie majówki u nas dzisiaj z rabarbarem.

Składniki

  • 170 g cukru,
  • skórka otarta z jednej cytryny,
  • 350 g rabarbaru obranego i bardzo drobno pokrojonego,
  • 2 gałązki mięty,
  • 120 ml soku z cytryny,

Przygotowanie

  1. Rabarbar pokrojony wrzucamy do rondla i zalewamy ok 180 ml wody. Zagotowujemy. Następnie gotujemy ok. 10 minut. Do gorącego rabarbaru dodajemy miętę. Studzimy.Przecedzamy. Następnie dodajemy sok z cytryny. Łączymy z 1 1/2 l wody. Podajemy z lodem i z plastrami cytryny...Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 19 maja 2014
pyszna
Składniki
  • 170 g cukru,
  • skórka otarta z jednej cytryny,
  • 350 g rabarbaru obranego i bardzo drobno pokrojonego,
  • 2 gałązki mięty,
  • 120 ml soku z cytryny,
Składniki