Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ogródku mojej mamy zakwitła lawenda. Do tej pory używałam jej do dekoracji i dla zapachu, ale tym razem postanowiłam zrobić z niej pyszny napój
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1475
Polecam.
Odsłon: 259
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 74
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1475
Polecam.
Odsłon: 259
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 74
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Składniki
Lawendę zalewamy ok połową szklanki wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie przelewamy przez sitko. Kiedy wystygnie do temperatury pokojowej dodajemy miód i mieszamy. Dolewamy do 1 litra zimnej wody i dodajemy sok z cytryny. Dodajemy lód w kostkach. Podajemy w szklankach z lodem