Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Mechanik79
W ten upalny dzień zapraszam Was na smaczną i orzeźwiającą lemoniadę arbuzową a przy okazji pokażę jak w prosty sposób usunąć pestki z arbuza.

Składniki

  • połowa z 5kg arbuza
  • 3 łyżki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • ok 300ml wody gazowanej
  • lód

Przygotowanie

  1. Arbuza przecinamy w pół i jedną z połów kroimy na ok 3 cm plastry.
    Każdy z osobna odkrojony plaster dzielimy na 4 części a każdą z części łamiemy w miejscu pestek i teraz zobaczycie jak łatwo je usunąć.

    Do przygotowanego arbuza dodajemy miód oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny
    Całość blendujemy.
    Na koniec dolewamy ok szklanki wody mineralnej, mieszamy i przelewamy do dzbana.
    Lemoniadę możemy schłodzić w lodówce lub po prostu dołożyć do niej kostki lodu i podawać od razu.

Składniki
  • połowa z 5kg arbuza
  • 3 łyżki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • ok 300ml wody gazowanej
  • lód
Składniki