Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2011
Dla wzmocnienia organizmu przed jesienno- zimowymi infekcjami polecam kurację imbirowo - miodową. Imbir ma wiele właściwości: przeciwwirusowa, rozgrzewającą, przeciwbólowa, przeciwzapalna, ułatwiająca trawienie. Więcej na paulinka-to-ja.blogspot.com
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 67
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 67
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 102
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Składniki
Imbir obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy szklanką wody i gotujemy 30 minut. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do przestudzenia. Do ciepłego płynu dodajemy miód i mieszamy.
Taką kurację należy pic 3 razy dziennie po łyżeczce, w okresie zwiększonej zachorowalnosci. Najlepiej dodac do herbtaty, gdyż imbir jest ostry w smaku.