Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna czekolada, zmrożona latem, na ciepło w zimie, pyszna, łatwa w przygotowaniu:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
do garnka (na małym ogniu), wlewamy mleko, śmietankę, dodajemy cukry żółtko, masło, energicznie mieszamy, wlewamy odrobinę mleka do szklanki, tak by rozpuściła się łyżeczka proszku budyniowego, tak przygotowany płyn wlewamy do garnka, mieszając. Gdy osiągniemy lekko gęstą konsystencję, dosypujemy kakao, mieszamy. Gotujemy minutę, deser gotowy:)