KREM KAWOWY

KREM KAWOWY
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: andzela2309
KREM JEST SZYBKI W PRZYGOTOWANIU A DELEKTOWAĆ SIĘ NIM MOŻNA DŁUGI CZAS.

Składniki

Przygotowanie

  1. MLEKO ZAGOTOWAĆ Z CUKREM

  2. W PÓŁ FILIŻANCE GORĄCEJ WODY ROZPUŚCIĆ KAWĘ I DODAĆ DO ZAGOTOWANEGO MLEKA.ZOSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA.

  3. DO ZIMNEGO MLEKA DODAĆ SPIRYTUS I WYMIESZAĆ.WYDAJNOŚĆ OKOŁO 2 BUTELKI PO 0,7 KAŻDA

Komentarze do przepisu (6)

wioleta333 06 lipca 2009
ja też robię taki krem tylko dodaję kakao.
EwwRaa 12 lipca 2009
Mmm...
Uwielbiam kawę,więc napewno wypróbuję ;)
banek1 10 grudnia 2009
Jak długo trzeba gotować to mleko?i czy można dodać wódkę zamiast spirytusu??
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki