Kompot z truskawek i jabłek

Kompot z truskawek i jabłek
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Kompot z truskawek i jabłek

Składniki

  • 2 l wody
  • 4 jabłka
  • 500 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • kostki lodu

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, z umytych truskawek odrywamy szypułki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyte i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu.

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 11 czerwca 2019
Chetnie bym wypila, taki smaczny!
Docherro 11 czerwca 2019
Wspaniały na te upały:)
pelen_brzuszek 12 czerwca 2019
smak dzieciństwa :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 l wody
  • 4 jabłka
  • 500 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • kostki lodu
Składniki